Nieuws

Koos Meinderts bij kinderboekhandel De Toverlantaarn

Koos Meinderts, winnaar van de Gouden Griffel 2017 is woensdag 11 oktober te gast in kinderboekwinkel De Toverlantaarn in Leeuwarden. Hij vertelt over en leest voor uit Naar het noorden, maar ook over zijn andere boeken, waaronder het recent verschenen prentenboek met cd Roltrap naar de maan. Na afloop signeert hij zijn boeken.
Wat: Koos Meinderts leest voor
Waar: Kinderboekwinkel De Toverlantaarn, Over de Kelders 2, Leeuwarden
Wanneer: Woensdag 11 oktober, v.a. 13:00 

Gouden griffel voor Naar het noorden

Naar het noorden van Koos Meinderts is dinsdagavond 3 oktober bekroond met de Gouden Griffel, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kinderboek. Naar het noorden is het verhaal van Jaap die in de Hongerwinter met zijn grote zus Nel en zijn jongerer broertje Kleine Kees per binnnenschip vanuit het westen vertrekt naar het noorden waar nog wel voedsel is. Een verhaal, aldus de jury, 'met een gedurfd slot van een prachtig boek waarin Koos Meinderts in sobere taal een indringend beeld van de ontwikkeling van een jongen in oorlogstijd geeft.'
Naar het noorden is geillustreerd door Annette Fienieg en is uitgegeven door Hoogland & Van Klaveren.  
Het is de eerste keer dat Meinderts een Gouden Griffel wint. Eerder ontving hij samen met Harrie Jekkers een Zilveren Griffel voor Ballade van de Dood.  

Kinderboekenweek: Koos Meinderts leest voor

Woensdag 4 oktober is onder het motto Gruwelijk Eng, de start van De Kinderboekweek. Tientallen auteurs en ilustratoren zwermen uit over Nederland om op scholen, in bibliotheken en boekhandel voor te lezen. Veel van deze bijeenkomsteen zijn besloten, een aantal openbaar. Op deze plekken is Koos Meinderts , alleen of in gezelschap van illustrator Annette Fienieg voor iedereen te horen:

Kinderboekhandel Alice in Wonderland
Piet Heinstraat 2, Den Haag
Woensdagmiddag 4 oktober v.a. 15:00
Voorlezen, zingen en vertellen o.a. uit Roltrap naar de maan
Met Annette Fienieg

DAAR, creative co-working space
Helling 150, Utrecht
Zondag 8 oktober v.a. 10:00 uur
Voorlezen zingen en vertellen o.a. uit Kak! zei de ezel
Met Annette Fienieg
Onderdeel van Rotsoordfestival Proeftuin van Utrecht
Meer informatie vind je hier 

Stadsschouwburg Utrecht
Lucas Bolwerk 24, Utrecht
Kinderboekenfeest i.s.m. Utrechtse Kinderboekwinkel
Zondag 8 oktober v.a. 14:00
Interview over Naar het noorden

SpeelBoek
Krommestraat 24-26 Amersfoort
Zaterdag 14 oktober v.a. 14:00
Meet en greet en signeren

Centraal Station Utrecht en Amsterdam Centraal
Onderdeel van NS Kinderboekenruil
Zondag 15 oktober v.a. 10:00 uur
Voorlezen en signeren  

Roltrap naar de maan, boek en cd

Binnenkort ligt Roltrap naar de maan in de winkel, een prentenboek met cd met alle kinderliedjes van Klein Orkest, geschreven door Harrie Jekkers en Koos Meinderts, geIllustreerd door Annette Fienieg en vormgegeven door Leentje van Wirdum. Twaalf kinderliedjes waaronder De leugenaar, Leve het nijlpaard! en Ballade van de Dood. een sprookje op rijm over een koning die bang is om te sterven en waarvoor Jekkers en Meinderts in 2009 een Zilveren Griffel ontvingen.
Een aantal van de liedjes van Roltrap naar de maan zullen ook te horen zijn in Later is allang begonnen en vandaag komt nog één keer terug, de nieuwe theatershow van zanger/cabaretier Harrie Jekkers met Klein Orkest, try-out 1 november in Den Bosch. Voor de complete speellijst, klik hier 
Roltrap naar de maan is een uitgave van Rubinstein en kost 12,99, te koop in de (kinder)boekhandel of te bestellen (met handtekening) via de webwinkel op deze site.    

KinderNacht van de poëzie

In samenwerking met tijdschrift DICHTER en TivoliVredenburg organiseert Het Literatuurhuis op zaterdagmiddag 16 september de KinderNacht van de Poëzie.  Op de middag, voorafgaand aan de Nacht van de Poëzie, treden zes dichters op: Jaap Robben, Bibi Dumon Tak, Bart Moeyaert, Diet Groothuis en Koos Meinderts. Dichter des Vaderlands, Esther Naomi Perquin sluit de middag af. Tussendoor is er muziek, zijn er allerlei aktiviteiten in de foyer en signeren de dichters hun boeken bij de stand van de Utrechtse Kinderboekhandel.
Wat: Kindernacht van de Poëzie
Wanneer: Zaterdag 16 september 2017
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Hoe laat: 15:00
Entree: € 7,50
Voor alle informatie, klik hier