Nieuws

Mini-editie Dag Poes!

Binnenkort ligt de mini-editie van Dag Poes! in de boekhandel, een kleurrijk prentenboek met 20 kattenportretten van illustrator Mies van Hout met gedichten van Sjoerd Kuyper, Koos Meinderts, Bette Westera en Hans & Monique Hagen.
Van het boek verschijnt ook een Engelse, Franse en een Duitse versie. Voor de Duitse versie worden de gedichten vertaald, bij de Engelse en Franse versie worden bij de kattenportretten nieuwe gedichten gemaakt.
De mini-versie van Dag Poes! kost 9,95.    

Vertelvoorstelling DE ZEE VAN MENEER MAX

Woensdag 30 mei zijn Annette Fienieg en Koos Meinderts, illustrator en schrijver van het kunstprentenboek Liebermann- De zee van meneer Max, te gast in bibliotheek Nieuw Waldeck in Den Haag. Zij vertellen over het werk van Liebermann, aan wie in het Gemeentemuseum Den Haag nog tot eind juni een tentoonstelling is gewijd, waar ook de originele illustratie van Fienieg te bewonderen zijn.
Meinderts en Fienieg vertellen de totstandkoming hun boek en laten schilderijen zien waardoor zij geinspireerd zijn. Verder wordt voor het eerst het fimpje geprojecteerd dat Thijs Borsten heeft gemaakt van De zee van meneer Max
De gratis voorstelling begint om 14:00 en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. 
Bezoekers van deze middag kunnen op een andere dag gratis naar de tentoonstelling in het Gemeentemuseum.
Voor de kinderen is er een doe-blad.
 

STA speelt DE CLUB VAN LELIJKE KINDEREN

Dertien acteurs van STA, Studenten Toneelvereniging Amsterdam, speelt de jeugdtheatervoorstelling De club van lelijke kinderen, naar het gelijknamige boek van Koos Meinderts. Een vrolijke en muzikale voorstelling over Generaal Isimo die het land wil vrijwaren van alles wat lelijk is, om te beginnen van alle lelijke kinderen. Onder het voorwendsel dat zij op schoolreisje gaan, worden de kinderen afgevoerd naar een geheime plaats. Twee kinderen weten te ontsnappen en stellen alles in het werk om ook hun lotgenoten te bevrijden.
Regie: Jurriën Trappel
Tekst: Koos Meinderts
Tekstbewerking: Jurriën Trappel
Muziek: Harrie Jekkers en Ton Scherpenzeel
De club van lelijke kinderen is te zien op 17 en 18 mei om 20:00 uur en 19 mei om 15:00 uur in het Amsterdams Theaterhuis in Amsterdam.
Kaarten zijn hier te bestellen. 
 

Naar het noorden in het theater

Jeugdtheaterhuis Amsterdam speelt Naar het noorden, een bewerking van het gelijknamige boek van Koos Meinderts, waarmee hij vorig jaar de Gouden Griffel won. Dertien kinderen spelen samen met volwassen acteurs het verhaal van Naar het Noorden. Het is oorlog, het is winter. Drie kinderen worden gescheiden van hun ouders en op een schip naar het Noorden gezet, waar ze worden ondergebracht in pleeggezinnen. Ondertussen gaat de oorlog gewoon door. Zullen ze hun ouders ooit nog terug zien? Zijn ze nog in leven en wat is er nog over van vroeger. Een waargebeurd verhaal over kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De regie is in handen van Nanda Kling, die ook het script schreef. 
Er zijn voorstellingen op donderdag 3 mei 2018 om 18.00, vrijdag 4 mei 2018 om 18.30 en op 5 mei 2018 om 16.30 en om 19.00. Voor meer informatie kijk op de website van Het Jeugdtheaterhuis. 
De voorstelling is opgenomen in het programma  Theater na de Dam

Ellen Deckwitz en Edward van de Vendel in KAMER 23

Zondag 22 april vindt de tweede editie plaats van KAMER 23, een initiatief van Len Borgdorff, Annette Fienieg en Koos Meinderts. Gasten zijn schrijver en dichter Ellen Deckwitz en jeugdboekenschrijver Edward van de Vendel. Zij lezen voor en gaan in gesprek met Len Borgdorff, dichter en hoofdredacteur van literair tijdschrift LITER. 

 

Wat: KAMER 23, Ellen Deckwitz & Edward van de Vendel 
Wanneer: zondag 22 april 2018
Waar: A. Mayerlaan 23, Utrecht
Hoe laat: 15:00
Toegang: gratis
In verband met de beperkte ruimte is reserveren verplicht: info@koosmeinderts.nl