Nieuws

DE CLUB VAN LELIJKE KINDEREN, the movie

Vanaf 13 februari is De club van lelijke kinderen te zien in de bioscoop. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Koos Meinderts (Ploegsma 1987). Isimo wil het land ontdoen van lelijke kinderen. Paul, een elfjarige jongen met flaporen weet te onstnappen en probeert met behulp van de club van lelijke kinderen iedereen weer vrij te krijgen. Van het boek zijn meerder musicalversiesgemaakt en nu verschijnt er dus een bioscoopfilm  In de zomer zijn de opnames en binnenkort wordt de cast bekend gemaakt. De club van lelijke kinderen is een productie van Umami Media, in co-productie met Shooting Star Fil Company en de EO, met steun van het Nederlands Filmfonds en CoBo.
Script: Jeroen Margry, regie: Jonathan Elbers.

Liebermann, De zee van meneer Max

Op zaterdag 24 maart wordt in het Gemeentemuseum De zee van meneer Max gepresenteerd, een prentenboek van Annette Fienieg en Koos Meinderts. De presentatie valt samen met de opening van de tentoonstelling Max Liebermann, een zomers impressionist.  De zee van meneer Max is het 19de deel in de serie kinderkunstprentenboeken, uitgegeven door Leopold in samenwerking met Gemeentemuseum Den Haag. Meneer Max schetst overal en iedereen die hij tegenkomt. Ook de meisjes van het Burgerweeshuis. Van een aantal meisjes maakt hij een portret. Als dank neemt hij ze een dagje mee naar zee. Een van de meisjes is Martha. Haar moeder is dood en haar vader op zee, de zee die ze nog nooit heeft gezien. De originele illustraties van Annette Fienieg zijn gedurende de tentoonstelling in het museum te zien.
Meneer Max en de zee ligt vanaf woensdag 21 maart in de winkel en kost €14,95. Het boek is ook te koop bij o.a. Gemeentemuseum Den Haag, Museum Beelden aan Zee en Panorama Mesdag.

Tweede druk Roltrap naar de maan

Nog geen half jaar na verschijnen van de eerste druk ligt nu al de tweede druk van Roltrap naar de maan in de winkel, prentenboek met cd met alle kinderliedjes van Klein Orkest, geschreven door Harrie Jekkers en Koos Meinderts, geIllustreerd door Annette Fienieg en vormgegeven door Leentje van Wirdum. Twaalf kinderliedjes waaronder De leugenaarLeve het nijlpaard! en Ballade van de Dood, een sprookje op rijm over een koning die bang is om te sterven en waarvoor Jekkers en Meinderts in 2009 een Zilveren Griffel ontvingen.
Het prentenboek kreeg lovende kritieken: Rijm, ritme, humor, taalvirtuositeit- alles op deze plaat is superb (Het Parool, oktober 2017). 
(...)teksten die voortdurend verrassen en je op het verkeerde been zetten en hier en daar ook knoeperdhard zijn, op een goede manier ( 
website Circusdirecteur, oktober 2017).  
De twaalf liedjes variëren tussen fantasie en levenspijnen, tussen doorleefde emoties en puur plezier, tussen absurditeiten en hele realistische voorvallen. De liedteksten op rijm, die lezen als lange verzen, zijn rijk aan humor en laten zich met plezier luidop lezen door hun aanstekelijk ritme
(website Pluizuit).

 Een aantal van de liedjes van Roltrap naar de maan zijn ook te horen zijn in Later is allang begonnen en vandaag komt nog één keer terug, theatershow van zanger/cabaretier Harrie Jekkers met Klein Orkest.  
Roltrap naar de maan is een uitgave van Rubinstein en kost € 12,99. Te koop in elke boekhandel of te bestellen (met handtekening) hier te bestellen.

KAMER 23: Annet Schaap en Koos Meinderts

Zondag 28 januari is de eerste editie van KAMER 23. Gasten zijn Annet Schaap en Koos Meinderts. Illustrator Annet Schaap, bekend van o.a. Meester Jaap en Superjuffie, maakte in 2017 haar debuut met Lampje, bekroond met  de Nienke van Hichtumprijs. Schrijver, tekstdichter Koos Meinderts maakte in 1983 zijn debuut met Mooi meegenomen en ontving vorig jaar de Gouden Griffel voor Naar het noorden. Ze worden geinterviewd door Len Borgdorff, oud-docent Nederlands, hoofdredacteur van literair tijdschrift LITER, dichter en columnist. 
Het logo van KAMER 23 is  een ontwerp van vormgever Steven van der Graauw.

Wat: KAMER 23, gasten Annet Schaap en Koos Meinderts
Waar: Prenten & Boeken, A. Mayerlaan 23, Utrecht in de wijk Tuindorp, op 5 minuten loopafstand van station Utrecht-Overvecht
Wanneer: Zondag 28 januari, aanvang 15:00 uur
Toegang: Gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld
Reserveren: In verband met de beperkte ruimte is reserveren verplicht: info@koosmeinderts.nl  

Na afloop is er wijn, thee en fris en signeren Annet Schaap en Koos Meinderts hun boeken.      

Midwintermiddag bij Prenten & Boeken

Zondag 17 december is het Midwintermiddag bij Prenten & Boeken, winkel/werkplaats van Koos Meinderts en Annette Fienieg. Koos Meinderts leest winterse verhalen en gedichten en zingt liedjes uit o.a. De liedjesalmanak, herfst & winter, Het sneeuwmeisje en Angelino en de drie koningen. Annette Fienieg tekent er live bij. Na afloop is er thee met taart en signeren Koos en Annette hun boeken. Verder zijn er allerhande originele kerstspullen te koop, waaronder originele kerstboomhangers.
Wat: Midwintermiddag, voorleesvoorstelling.
Waar: Prenten & Boeken, A. Mayerlaan 23, Utrecht (Tuindorp, op loopafstand van station Utrecht-Overvecht)
Wanneer: Zondag 17 december, inloop 14:40. Aaanvang voorleesvoorstelling:15:00 
Voor wie: Voor iedereen van 6 tot 106 (en ouder)


Toegang gratis. 
Reserveren verplicht: info@koosmeinderts.nl of info@annettefienieg.nl