Nieuws

Midwintermiddag bij Prenten & Boeken

Zondag 17 december is het Midwintermiddag bij Prenten & Boeken, winkel/werkplaats van Koos Meinderts en Annette Fienieg. Koos Meinderts leest winterse verhalen en gedichten en zingt liedjes uit o.a. De liedjesalmanak, herfst & winter, Het sneeuwmeisje en Angelino en de drie koningen. Annette Fienieg tekent er live bij. Na afloop is er thee met taart en signeren Koos en Annette hun boeken. Verder zijn er allerhande originele kerstspullen te koop, waaronder originele kerstboomhangers.
Wat: Midwintermiddag, voorleesvoorstelling.
Waar: Prenten & Boeken, A. Mayerlaan 23, Utrecht (Tuindorp, op loopafstand van station Utrecht-Overvecht)
Wanneer: Zondag 17 december, inloop 14:40. Aaanvang voorleesvoorstelling:15:00 
Voor wie: Voor iedereen van 6 tot 106 (en ouder)


Toegang gratis. 
Reserveren verplicht: info@koosmeinderts.nl of info@annettefienieg.nl

Koos Meinderts en Annette Fienieg bij Kiekeboek Haarlem

Zondag 10 december treden Koos Meinderts en Annette Fienieg op in kinderboekwinkel Kiekeboek. Koos vertelt over en leest voor uit eigen werk, waaronder Naar het noorden, Kak, zei de ezel en Angelino en de drie koningen. Annette maakt er live tekeningen bij. Samen zingen ze liedjes van Roltrap naar de maan, een prentenboek met cd met alle liedjes van Klein Orkest, geschreven door Harrie Jekkers en Koos Meinderts, met illustraties van Annette Fienieg.
Meer informatie vindt u hier
 
Wat: Optreden Koos Meinderts en Annette Fienieg
Waar: Kinderboekwinkel Kiekeboek, Gierstraat 29, Haarlem
Wanneer: Zondag 10 december, aanvang 14:00
Voor wie: Voor kinderen van 6 tot 106 jaar
Toegang: Gratis
Bijzonderheden: Het is die dag Haarlemse Kerstmarkt. 

Roltrap naar de maan meezingmiddag

In 1985 verscheen de legendarische LP Roltrap naar de maan, 12 kinderliedjes van Klein Orkest, geschreven door Koos Meinderts en Harrie Jekkers en bekroond met een Edison. Onlangs verscheen tgv de theatertour van Klein Orkest bij uitgeverij Rubinstein het gelijknamige prentenboek met illustraties van Annette Fienieg, die destijds ook de hoes van de LP heeft getekend.
Zondag 26 november organiseert de Utrechtse kinderboekwinkel aan de Ganzenmarkt een meezingmiddag, onder leiding van Koos Meinderts en Annette Fienieg. Tussen de nummers door vertelt Koos Meinderts het verhaal achter de kinderliedjes van Klein Orkest.
Na afloop signeren zij het boek en ook al hun andere (liedjes)boeken

Wat: Roltrap naar de maan meezingmiddag
Waar: De utrechtse kinderboekwinkel, Ganzenmarkt 10, Utrecht
Hoe laat: 15:00
Toegang: gratis
In verband met de beperkte ruimte en de verwachte toeloop, graag reserveren: info@kinderboekwinkelutrecht.nl    

Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied

Zaterdag 7 april wordt in theater De Willem in Enschede de Willem Wilminkprijs uitgereikt voor het beste kinderlied. Componisten en tekstschrijvers kunnen tot 15 januari 2018 hun bijdrage insturen. De prijs bestaat uit een kunstwerk van Helga Kock am Brink en een geldbedrag van € 5000. Hiervan is € 3000 voor de tekstschrijver; componist en uitvoerend artiest ontvangen elk € 1000.
Alle oorspronkelijk in het Nederlands geschreven kinderliedjes die niet ouder zijn dan twee jaar kunnen meedingen naar de prijs.
De jury bestaat uit Thijs Borsten, Jan Beuving, Annemarie Wenzel, Fay Lovsky en Trudie Lucardie.

De Willem Wilminkprijs wordt voor de vijfde keer uitgereikt. Eerdere winnaars van de prijs:

2010: Onberispelijk van Ted van Lieshout (tekst) en Oene van Geel (muziek)
2012: Maite Maria van Koos Meinderts (tekst) en Thijs Borsten (muziek)
2014: Op de markt van Floortje Schoevaart (tekst) en Henny Vrienten (muziek)
2017: Optellen van breuken van Jan Beuving (tekst) en Akwasi (muziek)

Inzen
dingen sturen naar Wilminktheater, t.a.v. Trudie Lucardie,  Wenninkgaarde 40-42, 7511 PH Enschede. Kijk voor de voorwaarden op www.willemwilmink.nu
De Willem Wilminkprijs is een initiatief van het Wilminktheater Enschede en wordt mede mogelijk gemaakt door Buma Cultuur.

Koos Meinderts bij Koek & Boek

Zondag 12 november treedt Koos Meinderts, winnaar van de Gouden Griffel 2017, op in boekhandel Koek & Boek.  Hij leest o.a. voor uit Naar het noorden en Kak! zei de ezel, en zingt een aantal liedjes uit het recent verschenen prentenboek met cd Roltrap naar de maan, met daarin alle liedjes van Klein Orkest, de popband die bekend werd met liedjes als Over de muur en Koos Werkeloos en dit seizoen een theatertour door Nederland maakt met het programma: Later is allang begonnen en vroeger komt nog 1 keer terug

Wat: Koos Meinderts zingt en leest voor
Waar: Boekhandel Koek & Boek, Raadhuislaan 9, Maarn
Wanneer: zondag 12 november
Hoe laat: 15:00
Toegang: gratis

Na afloop signeert Meinderts zijn boeken