Schrijverslogboek 1: handje vol veren

5 mei 2014
Brief geschreven aan  collegaschrijver Johanna Kruit, waar ik vorige week met Annette op bezoek was. We logeerden in Zeeland, in Westkapelle op fietsafstand van Biggekerke waar Johanna woont met haar lief. We aten een middagboterham en groentesoep met balletjes, waarna de fleswijn op tafel kwam.
Op de terugweg genoten we van de jubelzang van een ‘handjevol veren met een liedje erom’  zoals Johanna de leeuwerik in een van haar gedichten ooit treffend heeft omschreven.
's Middags kreeg ik per e-mail het royalty-overzicht 2013 van mijn boeken bij uitgeverij Lemniscaat. Ik werd er niet vrolijk van. Met aftrek van nog uitstaande voorschotten had ik aan royalty's voor dertien titels op de kop af 1.148,75 verdiend. Annette had een vergelijkbaar bedrag gebeurd.
Daar moest op gedronken worden en dat deden we dan ook, op het buitenterras van Het Griftpark.  Laat de armoe de pest krijgen.