Schrijverslogboek 2: blijven schrijven

6 mei 2014
Vandaag reageerde iemand via twitter op het magere bedrag dat ik aan royalty’s ontving voor mijn boeken bij Lemniscaat. De tweet luidde: zo zie je maar: de echte waarde herken je niet in het geld. Wel blijven schrijven hoor! #jehebtmeerverdiend.
Natuurlijk blijf ik schrijven. Met een beetje omdenken zou je de geringe opbrengst aan royalty’s zelfs als een zegen kunnen zien. Als je toch niet van het schrijven kan leven, kun je in alle vrijheid schrijven wat je denkt dat je moet schrijven, zonder je druk te maken of het wel verkoopt. Zolang er maar uitgevers zijn die het aandurven je uit te geven. En vooralsnog zijn die er. Dus ja, ik blijf schrijven, maar vandaag even niet. Vandaag ben ik met mijn zoon de stad in gegaan, waar we in onze favoriete koffietent het leven hebben doorgenomen.