Lodewijk de Enige

augustus 2015
Vijf jaar geleden schreef ik voor Hofplein Rotterdam de musical De verjaardag van Lodewijk de Enige. Het was een jubileumvoorstelling, Hofplein Rotterdam bestond vijfentwintig jaar.
Willem Alexander en Maxima bezochten de voorstelling, maar kregen niet het hele verhaal te zien. De Rijksvoorlichtingsdienst had vooraf inzage gevraagd in het script. Een flink aantal scenes moest worden geschrapt, o.a. de scenes waarin de koningin in het stuk de Tarot legt, met een pendel zwaait en in een glazen bol tuurt. 
Na afloop was er een meet en greet met het koninklijk echtpaar. Willem-Alexander wilde weten wat hij van de RVD niet mocht zien en Maxima vroeg of ik voor het stuk inspiratie had opgedaan ‘in onze familie’.

Dit voorjaar voerde jeugdtheatergroep Kleine Kees uit Huissen het stuk op. Ik vroeg me af of het verhaal zich ook zou lenen voor een boekversie. Ik ben gaan schrijven, het verhaal ligt nu bij Lemniscaat. De uitgever gaat het lezen.
‘Je hoort,’ schreef hij. Ben benieuwd wat ik hoort.