Aanslag Dit was de week -19

juli 2016
Waarin ik op bladzijde 351 van De geheime droom van het land van de Colombiaanse schrijver Héctor Abad het volgende las:

(…) ik kijk nauwelijks nog naar het nieuws, ik wil geen woede voelen, geen angst, ik wil niet dat ik zin krijg om te vertrekken. Bovendien kan ik nergens heen in deze wereld (…) Zelfs de opwarming van het klimaat komt op mij over als de opvliegers waar ik met de jaren (…) last van blijf houden, net alsof ook de aarde in de overgang is.

Aan het woord is Pilar, een van de drie stemmen in het boek, het verhaal van een landhuis: La Oculta.
De andere twee stemmen zijn Antonio en Eva. Hun moeder is overleden, over haar zegt Pilar: Zij was het die ons het nieuws vertelde over de Twin Towers en over oorlogen of aanslagen (…).
Ik las het op woensdag en toen moest Nice nog gebeuren.

Waarin de democratisch gekozen Turkse president Erdogan de coupplegers  hartelijk dankte voor bewezen diensten: ik waardeer het zeer, maar het had niet gehoeven. Ik ben zelf mans genoeg om de democratie om zeep te helpen.