Eindeloos pogen Dit was de week -33

december 2017
Waarin ik in het winternummer van literair tijdschrift Liter het schrijversdagboek lees van Tommy Wieringa. Hij noteert op zondag 22 oktober 2017:

Morgen verschijnt DHR [De Heilige Rita, KM], bovenzaaltje De Bezige Bij. De voorberichten zijn gunstig. Ik denk vaak terug aan de ochtend dat ik deze aantekeningen begon- Terschelling, mei 2015. Het eindeloze pogen. Wel een idee maar geen richting. Hoe het, naarmate het werk gletsjerachtig voortschoof in de tijd, stilaan een consequent verhaal werd.

Wieringa’s eindeloos pogen, wel een idee hebben maar nog geen richting, komt me bekend voor. Ik ben dit jaar begonnen aan een nieuw verhaal, op Terschelling, en ik ben nog nergens, maar Wieringa’s woorden stellen me gerust. Mijn aantekeningen, nu nog bestaand uit enkel losse scherven, zullen uiteindelijk een consequent verhaal opleveren, met een kop en een staart en een stevige middenmoot. Er moet nog wel tijd over heen, en nog veel meer pogen. Het liefst weer op Terschelling.
Eind 2018 hoop ik mijn verhaal te kunnen lezen, en te zeggen: Waren dit losse scherven? Je ziet er geen barst meer van!