Henk Wery Dit was de week -27

november 2017
waarin ik atelierbezoek kreeg van Tara (11 jaar). Op het kinderboekenbal heeft ze Naar het noorden gekocht. Een mooi boek, gevoelig zei ze. Ze gaat er een spreekbeurt over houden en heeft gevraagd of ze mij mag interviewen. Dat mag, maar eerst laat ze me haar tekeningen zien. Vogels heeft ze getekend net als Jaap uit Naar het noorden.

Harrie (‘ik ben niet haar vader’) is met Tara meegekomen. Hij filmt het gesprek, dat Tara later zelf gaat monteren. Het gebeurt niet vaak dat kinderen vragen langs te komen om mij te interviewen, maar ik zeg altijd ja. Ik ben ook een Tara geweest.

Toen ik een jaar of vijftien was schreef ik interviews voor het clubblad van rksv GDA uit Loosduinen. Eerst met mensen van de club zelf, eerste elftalspelers, de trainer, de geestelijk adviseur, tot ik besloot mijn terrein uit te breiden en bekende voetballers ging interviewen.
Het werd geen succes. Ik stuurde talloze verzoekbrieven naar diverse  trainers en voetballers, waaronder Piet Keizer van Ajax, mijn jeugdheld. Als ik al een reactie kreeg waren dat afwijzingen, met uitzondering van Henk Wery, van Feyenoord.
Hij wilde mij wel ontvangen. ’s Avonds bij hem thuis. Geweldig! Ik nam mij voor om later, als ik net zo beroemd zou zijn als Henk Wery en kinderen mij wilde interviewen, ik dan altijd ja zou zeggen.
En dus zei ik ja tegen Tara. Dankzij Henk Wery. 

PS: Het interview met Henk Wery is uiteindelijk niet doorgegaan. Ik reed mee met de auto van Leo van de kantine, onderweg kregen we een lekke band, en het duurde zo lang voor we weer door konden rijden dat het inmiddels al zo laat was geworden, dat ik niet meer bij Henk Wery durfde aan te bellen…