IJdel Dit was de week -28

Waarin ik werd opgebeld door rtv Utrecht, of ik live in het radioprogramma Utrecht is wakker mijn gedicht Wed zou willen voorlezen, een van de gebloemleesde bijdragen in Utrecht, stad van zachte idioten, een bundel Utrechtse verhalen en gedichten, verzameld door Ronald Giphart.
Dat wilde ik wel, maar ik moest aan de telefoon toch even kwijt waarom ze me voor  één enkel gedicht in nota bene een verzamelbundel wel weten te vinden, maar toen Naar het noorden bekroond werd met de Gouden Griffel 2017 ze niets van zich hebben laten horen.
De redactrice van dienst stamelde wat over ‘steeds wisselende samenstelling van de redactie’, over ‘stagiaires die het wellicht hebben laten afweten’, maar bood toen toch haar welgemeende excuses aan.
Misschien zou er op enig ander moment nog aandacht worden besteed aan Naar het noorden: ‘Als er een aanleiding voor is. Het moment is nu voorbij.’
Maarre… wilde ik nog wel mijn gedicht voorlezen op de radio? Ja, zei ik, zachte idioot die ik ben.
En ijdel, dat ook.