Kinderboekenweek 2017: winning mood

oktober 2017
Eenmaal de Gouden Griffel op zak, win je ook alles, dacht ik toen maandagavond om half elf de wedstrijd was afgelopen.
Lang zag het ernaar uit dat we met ons zaalvoetbalteam klop zouden krijgen, we stonden binnen vijf minuten met 3-0 achter, maar uiteindelijk wonnen we 8-7. Een nipte overwinning, zoals dat in voetbaljargon heet. 
Vanavond is de trekking van de Staatsloterij, kom maar op met die talloos veel miljoenen. Ik ben in de winning mood. Een bestemming heb ik al.
Annette en ik huren een werkruimte bij ons om de hoek, een voormalige winkel in gordijnen en tapijten, en wat zouden we het pand graag willen kopen en verbouwen tot Huis van de Kunst, met een appartement waar schrijvers en illustratoren zich een tijdje terug kunnen trekken om in alle rust te kunnen werken, met een ruimte om huiskamerconcerten en voorleesvoorstellingen te organiseren.

Vandaag las ik voor aan drie groepen 7 in bibliotheek Nieuw-Waldeck, op nog geen kilometer afstand van mijn ouderlijk huis. Ik vertelde over mijn verhalenvader en zong De leugenaar. Ik vertelde dat ik op het idee ben gekomen Naar het noorden te schrijven na het zien van een aflevering van Andere tijden over de Hongerwinter en liet ze op groot scherm een samenvatting zien van de documentaire.

Bij het bezoek van de laatste groep was de bibliotheek geopend voor publiek en terwijl de kinderen van de Eerste Nederlandse Montessorischool beelden van de Hongerwinter bekeek, zat een moeder met kind op schoot te genieten van Waar is de taart? van Thé Tjong Khing.

Morgen ga ik naar kinderboekwinkel De Toverlantaarn in Leeuwarden. Ik moet niet vergeten de Gouden Griffel mee te nemen, de kinderen vandaag waren zeer teleurgesteld dat ik hem niet bij me had. 
Maar eerst vanavond de jackpot in de Staatsloterij winnen.