Summertimeblues Dit was de week -16

juni 2016
Waarin ik tijdens het muziek- en literatuurfestival Zomerzinnen in Amen (Drenthe) op de boerderij van Warmelts naar een liedje luisterde van het trio Heeren Oud-Zuid over vriendenelftal Achilles 7, een liedje dat begon met een citaat van Nescio: ‘Jongens waren we, maar aardige jongens.’ 
Zanger Luc Oostra noemde een aantal voetbaljongens bij naam  (Loman, Muskee en Doek) en bijnaam (De Man met het Derde Oog, De Sloper en Het Scheermes): 

We leefden onze dromen
we kenden geen enkel gebod

We waren meer dan Godenzonen
We waren groter dan God

Luisterend naar het lied kreeg ik een acute aanval van Summertimeblues, het motto van Zomerzinnen, en verlangde ik hevig terug naar de tijd waarin ik met Lijffijt, Van der Peijl en De Vosjes in UVV-4 voetbalde. 
Heel af en toe zien we elkaar nog, zo een keer in de twee jaar, aan een steeds kleiner wordende tafel in een restaurant in de stad en vertellen we elkaar hoe goed we waren en toosten we op de doden, op Frits en Theo en Gerrit, voorgoed van het veld gestuurd door de Meedogenloze Scheidsrechter.