Troost Dit is de week -17

juni 2016
Waarin tijdens de Midzomerkinderboekenborrel de belangrijkste kinderboekenprijzen werden uitgedeeld: de Vlag & Wimpels, Griffels, Penselen en Paletten.
Aan de locatie lag het niet, het Tropenmuseum in Amsterdam. Met de borrel na afloop in de tuin, was ook niet niks mis. 
Met het programma van alles: van de grappig bedoelde presentatie van cabaretier Ronald Snijders die leuk-doen verwarde met leuk-zijn, tot de muzikanten (hoeveel zouden zij de CPNB hebben betaald om te mogen optreden?). 
En welk evenementenbureau heeft bedacht dat het publiek bij het betreden van de zaal net moest doen alsof het aan boord ging van een vliegtuig en op weg ging naar diverse tropische bestemmingen als Isla de Paleta  (ik verzin het niet) waar de prijzen werden uitgereikt. 
Ik weet niet of ik volgend jaar weer van de partij zal zijn, ook al omdat ik het onbegrijpelijk vind dat de CPNB weigert de winnaars een paar dagen van te voren in te lichten welke prijs ze hebben gewonnen. Een kleine moeite lijkt me, en het voorkomt teleurgestelde gezichten op wat een feestelijke dag moet zijn.

Waarin ik een bakkie deed met Harrie Jekkers. We hadden elkaar al een poos niet meer gesproken. Harrie was de afgelopen tijd druk geweest met optreden met Jeroen van Merwijk en ik zit midden in een nieuw boek bij mijn nieuwe uitgever.
We hadden het over van alles en nog wat en alles er tussenin.
Ook over cabaret. Of dat moet ontregelen. 
‘Cabaret is troost,’  zei Harrie.
De dag erop stuurde hij een mailtje door van een fan die hem wilde bedanken. Ze was heel ziek geweest, maar was nu aan de beterende hand. Dankzij nieuwe medicijnen. Een van onze liedjes had haar in moeilijke tijden op de been gehouden. De titel van het lied heeft zij op haar onderarm laten tatoeëren: Ik hou van mij.
Cabaret is troost.