Vrijheid of verbod Dit was de week -31

november 2017
Waarin ik een mailtje ontving van een lezer, een tienjarige die een boekbespreking gaat doen over Naar het noorden

 

Ik vond het zo ontzettend zielig dat ik tijdens het lezen echt af en toe moest huilen. Na het lezen van uw boek, denk ik dat we echt blij mogen zijn dat we nu leven en dat we niet mogen klagen dat we iets niet lekker vinden of iets niet hebben. Vond het een prachtig boek en heel fijn om te lezen.

Waarin ik op NPO-3 de eerste aflevering zag van Dannny demonstreert van Danny Ghosen, een mooie maar verontrustende reportage over Jayda Fransen, boegbeeld van de extreemrechtse organisatie Britain First.
Mevrouw Fransen trekt ten strijde tegen de Islam en is meer duidelijk dan beleefd, to put it mildly.  De fik moet in de Koran, maar, zegt ze, moslims zijn welkom, mits ze zich integreren en aan passen aan ‘onze levenswijze’, waarna ze er in één adem aan toevoegt dat ze ook een verbod op de Islam wil: ‘Dan zijn ze gauw weg.’
Ik vermoed zomaar dat Jayda Fransen een medestander vindt in Karen Gerbrands, lijsttrekker van de PVV voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag. Op de website van RadioWest laat ze weten dat zij een Haagser Den Haag wil: ‘Den Haag is van ons. (…) ’Een Den Haag waar de Islam uit het straatbeeld verdwijnt.’ 
De tweede V in PVV, staat die nou voor Vrijheid of Verbod?