Zwaan Dit was de week -20

juli 2016
Waarin ik in Museum Oud-Amelisweerd de tentoonstelling Stephan van Fleteren - Armando bezocht. Het was een bloedhete dag, ik keek uit het raam van het landhuis waarin het museum is gevestigd en zag onder mij op het gazon een picknickende familie, een schilderij van Manet in het wild: Déjeuner sur l’herbe
In de Kromme Rijn werd geroeid en gezwommen.  Een beeldschoon meisje hees zich omhoog uit het water en ging op de kant zitten, sierlijk als een zwaan. 
Ze beeldrijmde  met een foto van Van Fleteren aan het begin van de tentoonstelling, een vrouwelijk naakt in het bos, die deed denken aan de Venus van Boticelli, maar droef genoeg beeldrijmde ze ook met een van de vijf nature mortes in de Grote Rode Kamer, aan het eind van de tentoonstelling, een volmaakt dode zwaan.