Chocobol Dit was de week -41

februari 2020
Waarin de moorkop trending topic was op Twitter en ik moest denken aan mijn oma van moeders kant. Zij woonde een paar huizen van ons vandaan, met haar vrijgezelle zoon en haar kat, die zoals alle katten die mijn oma in haar leven heeft gehad zwart waren en door haar Moortje werden genoemd. 
Wij thuis hadden geen kat, dus ging ik zo nu en dan bij mijn oma op bezoek om Moortje te aaien, en natuurlijk ook voor een glas zoete limonade en een bruine brok uit het groene trommeltje.
‘Eerst je handen wassen,’ zei ze als ze mijn vuile handen zag. ‘Je ziet er uit als een Turk.’

Mijn oma hield van wit en schoon, meer moet je er niet achter zoeken, maar had ze nu nog geleefd was ze met haar tijd meegegaan en had ze ook haar taal gekuist.
‘Iemand nog een chocobol?’