Kinderboekenweek 2018 Glimprol

oktober 2018
Ik had donderdag naar Winsum gemoeten, maar de avond ervoor kreeg ik een mailtje: Het spijt me ontzettend, maar ik moet de bijeenkomst voor morgen afzeggen.
Er was iets misgegaan in de communicatie met de scholen, zodat ik onverwacht een dagje vrij had.
Kon ik als puber met gemak een gat in de middag slapen, tegenwoordig ben ik elke ochtend al om half zeven wakker, het maakt niet uit hoe laat het de vorige avond is geworden. Een zee van tijd strekte zich voor mij uit. Wat zou ik er eens mee gaan doen nu ik niet hoefde voor te lezen uit Eigen Werk. 
Eerst mijn ongeopende mail maar eens bekijken en beantwoorden. Hans Hagen vraagt toestemming Als ik lees op te nemen in de poëzierubriek in het Parool (ja!), uitgeverij Die Keure wil Verdriet is drie sokken en Weten opnemen in een nieuwe taalmethode (mag), poppentheater Fatsnerran uit Weesp wil een kerstvoorstelling van Angelino en de drie koningen maken (leuk!), Hogeschool voor de Kunsten Artez nodigt me uit een serie lessen te geven aan tweedejaars studenten Creative writing   (sorry, geen tijd), Stichting Hearts for Arts heeft twee vrijkaartjes voor me van de voorstelling Er was eens een koningin…machtig en groot, gebaseerd op Ballade van de  Dood (dank, maar ik kan niet) en iemand die liever onbekend wenst te blijven, gebiedt mij binnen 72 uur 1000 euro over te maken op zijn (of haar?)  bitcoin adres. 
Hij, ik ga er voor het gemak maar vanuit dat het een hij is, heeft mijn PC gehackt en een video gemaakt waarop te zien is hoe ik mezelf op de linkerhelft van het scherm bevredig, terwijl op de rechterhelft een pornofilm wordt vertoond:

 

Met een druk op de knop kan ik deze video doorsturen naar alle contactpersonen van je email en sociale media. (…) Aangifte doen heeft geen zin. 

Even overweeg ik de afzender te bedanken voor zijn mailtje: ‘Had even gewaarschuwd dat je een video van me ging maken, dan was ik naar de kapper gegaan.’
Toch maar op verwijderen gedrukt, waarna het tijd was om naar Amsterdam te gaan, naar café Los op het Rembrandtplein, voor de aftrapborrel (nooit kickoff zeggen) van De club van lelijke kinderen, de film. Over ruim een week beginnen ze met draaien.
Of ik een glimprol wil spelen (nooit cameo zeggen). Wat dacht ik van taxichauffeur? 
Mij best, als ik maar niet echt hoeft te rijden. Anders moet ik zelf de stunts verzorgen. Ik heb geen rijbewijs en heb, lang geleden alweer, desondanks een keertje auto gereden. Drie auto’s in de puinpoeier (nooit total loss zeggen).