Beste Sander Dit was de week -61

Waarin de Libris Literatuurprijs 2020 werd uitgereikt aan Sander Kollaard voor zijn roman Uit het leven van een hond en dus niet aan Manon Uphoff voor Vallen is als vliegen, zoals zo´n beetje iedereen in het wereldje van de literatuur met de grote L vooraf had voorspeld. Op twitter werd de bekroning zo nu en dan ‘terecht’ genoemd, en heel wat vaker ‘onterecht’.

Een bekroning bestempelen als ‘terecht’ of ‘onterecht’, veronderstelt dat je alle genomineerde boeken hebt gelezen, en daar heb ik zo mijn twijfels over.  Zo ja, heb je recht van twitteren, zo nee dan was het chiquer geweest om Sander Kollaard te feliciteren met zijn prijs. Kleine moeite, zo gedaan.
Kijk maar: ‘Beste Sander Kollaard, van harte gefeliciteerd met de Libris Literatuurprijs 2020 voor Uit het leven van een hond. Ik heb het gisteren cadeau gedaan aan een jarige vriend, binnenkort doe ik het mezelf cadeau, of ik nu jarig ben of niet.’