Bijzonder Dit was de week -70

augustus 2020
Waarin met een filmpje, opgenomen in boekhandel De Mandarijn in Gorcum, bekend werd gemaakt dat De man met de zeegroene ogen in de categorie 0-6 jaar, bekroond is met een Zilveren Griffel. 
Tijdens de bekendmaking was ik met Annette op de fiets onderweg naar Terschelling, naar hopelijk een nieuw boek.  In Sint Nicolaasga hadden we onszelf uitgenodigd bij Dolf en Gerard. Er was taart want Dolf is collega Dolf Verroen en hij bleek ook een Zilveren Griffel te hebben gewonnen, hij in de categorie 9-12 jaar voor Niemand ziet het
Na de taart kwam de wijn: proost, gefeliciteerd met ons! 

In totaal zijn er dit jaar twaalf boeken bekroond met een Zilveren Griffel en zeventien met een Vlag & Wimpel, verdeeld over zes categorieën.  Een beetje te veel van het goede, waren Dolf en ik het met elkaar eens. Dat kan best wel minder.
Een jaar geleden pleitte ik in een open brief aan de CPNB voor één Zilveren en één Bronzen Griffel per categorie en afschaffing van de Vlag & Wimpels.
Kies uit van de zes Zilveren Griffels het mooiste kinderboek: de Gouden Griffel.
Een prijs moet wel bijzonder blijven.