Wachten Dit was de week -66

augustus 2020
Waarin de gierzwaluwen vertrokken, een vertrek dat me net als elk jaar vervuld van weemoed, een gevoel dat nog eens versterkt wordt omdat je geen afscheid van hen kan nemen, opeens zijn ze er niet meer (wanneer was dat, donderdag, vrijdag?).   
Ik verheug me nu al op hun terugkeer, ergens eind april, op hun juichende  wie! wie! wie! Het is het wachten waard, sterker nog, hun vertrek nu maakt hun komst straks tot een gelukzalig moment, met de nadruk op geluk en op zalig: ze zijn er weer!   

Wachten is een groot goed en om die reden las ik met instemming dat Frankrijk heeft besloten met ingang van 2021 het gebruik van terrasverwarming te verbieden. Opdat Nederland maar snel mag volgen. Hoe heerlijk is het na een lange winter eindelijk weer een terrasje te kunnen pakken. 
Ooit las ik op de Muur in Berlijn de leus: Wir wollen alles, und zwar subito! 
Zou je daar nu echt gelukkig van worden?