Meneer Hoedjes vangt een vis, Leopold 1999


Meneer Hoedjes vangt een vis van wie hij een wens mag doen, hij vraagt een jurk voor zijn zwangere vrouw. Het zet zijn hele leven op de kop. Gebaseerd op Van een oude visser en zijn vrouw, een sprookje van Grimm 
Heruitgave, Lemniscaat 2008 

 

Illustratie Annet Fienieg

 

Recensies

- Heel speels en leuk geïllustreerd verhaaltje, verlucht met hier en daar een versje en een liedje. Heel ludiek en aangenaam om voor te lezen. (Pluizer)

een ontroerend verhaal over verlangen, liefde en angst voor de dood. Wat is geluk? En kun je het vasthouden? Koos Meinderts laat je daarover nadenken in een verhaal met prachtige zinnen en leuke grapjes. (De Volkskrant, februari 2014)

- Bij elke zin die je leest voel je: zó moet het opgeschreven worden, ja. (…) Annette Fienieg (…) maakt het verhaal nóg lichter en nog gaver. Haar huisje, haar kasteel en haar ark zijn schitterend. (Leestips Edward van de Vendel)

 


Vertalingen
Herr Mütze fängt einen Fisch, Patmos 
vert.

 

Bewerkingen
Meneer Hoedjes vangt een vis, poppentheater Huis van Barm