De man in de wolken, Lemniscaat 2010


Prentenboek over een man die in zijn huis hoog op de berg volmaakt gelukkig is met een bijzonder schilderij. Hij deelt zijn geluk met de mensen beneden uit het dorp, tot er op een dag een koopman op bezoek komt.

Illustraties Annette Fienieg

Recensies

- Een verhaal (...) over schoonheid, troost, bezit, waarden en het feit dat niemand voor jou kan bepalen wat geluk is (...) zeer poëtisch neergeschreven door Koos Meinderts en uiterst sfeervol geïllustreerd door Annette Fienieg (Pluizer) 

Je kunt het lezen als een parabel over het verwoestende effect van commercie op kunst, maar ook (...) als een verhaal over geluk. De illustraties hebben een aangenaam afwisselend ritme. (...) Het kleurgebruik, levendige aardetinten, is bovendien opvallend mooi in balans.  (Trouw, januari 2010)


Vertalingen 
- Manden in skyerne (Deens), Turbine 2012
vert. Marie Brooks Larsen
- The man in the clouds, Lemniscaat USA
vert.
- (Koreaans)
- (Koerdisch)

Bewerkingen
- De man in de wolken. Solotheater, Theatra
Spel Eva Mesma, regie Maarten Bootsma