Het regent zonlicht, Lemniscaat 2010


Boek met cd met afwisselend vrolijke en ernstige gedichten, van De koning gaat uit wandelen tot Maite Maria. Een aantal teksten zijn op muziek gezet door Thijs Borsten, gezongen door Leine en Jeroen Zijlstra

 

Illustraties Annette Fienieg

 

Recensies

(...) zo'n mooie uitgave, is een enorm bezit, je gunt gewoon elk kind (en elke ouder) zo'n prachtig boek. (Poëzie leestafel, januari 2013)


De verrukkelijke tekeningen in veel kleuren die een eigen soort sprookjeswereld oproepen zijn moderner dan de gedichten, die  soms doen denken aan oude aftelversjes (Diet Groothuis, september 2010)

Hier is de verbeelding aan de macht. Het regent zonlicht is een zeer geslaagde samenwerking vanuit verschillende kunstdisciplines. Het boek is prachtig maar in combinatie met de cd is het helemaal af. (JaapLeest)

De gedichten zijn meestal geschreven in rijmvorm, bestaan soms slechts uit enkele korte zinnen en zijn op het eerste gezicht erg eenvoudig. Schijn bedriegt, wat vaak valt er heel wat tussen de regels te lezen (Pluizer)


Prijzen
- Willem Wilminkprijs beste kinderlied 2012, voor Maite Maria
- Nominatie Kinderboekwinkelprijs. 2011