Lang zal ze leven, De Fontein 2014


Jongerenroman over Eva die een oude mevrouw nog net op tijd wegtrekt van een aanstormende trein. Een ontmoeting van een meisje aan het begin van haar leven met een vrouw die haar leven als voltooid beschouwt

Omslagillustratie Annette Fienieg

Recensies
- (Het is) vooral een sensitief portret van Ida geworden. Eva’s belevenissen (die er een jongerenboek van moeten maken) zijn onderhoudend en levensecht, maar staan teveel in dienst van Ida’s verhaal. (Trouw juni 2014)

een prachtig boek over het leven dat voor de een vol beloften is en voor de ander een verlangen naar de dood. (Kinderboekenpraatjes, juni 2014) 

 


Vertalingen
- Lang soll sie leben (Duits), Jungbrunnen
vert. Monika Götze


Prijzen
- Nominatie Kinder- und Jugendbuchpreis, Österreich 2017