Verdriet is drie sokken, Lemniscaat 2008


Verzamelbundel met cd, met afwisselend vrolijke en ernstige gedichten, van Mooie woorden tot Binnestebuitenspelen. Een aantal teksten zijn op muziek gezet door Thijs Borsten, gezongen door Fay Lovsky en Harrie Jekkers 

Illustraties Annette Fienieg

 

Recensies

- (...) een klein pareltje, zo’n boekje om eeuwig en drie dagen te koesteren. (...) gedichtjes die een scala van onderwerpen aansnijden, gaande van liefde en rouw, over de seizoenen tot het spelen met lettertjes; het zit er allemaal in (Pluizer)

De cd is bestemd voor kinderen vanaf zes jaar, maar Meinderts schuwt (...) de zwaardere onderwerpen niet. (....) zowel speels als ontroerend (De Volkskrant december 2008)

Teleurstellende bundel vol zwijmelrijm. (De Volkskrant, september 2008)

- Meinderts excelleert als altijd in melancholieke gedichten. (…) Het mooist zijn het lied-achtige Wit was de maan en de bewerking van een Jiddisch volksliedje over een moeder die haar zoon niet laat gaan.’  (NRC, augustus 2008).

-Er valt in deze bundel heel wat te genieten (...). Het boek heeft het fraaie uiterlijk gekregen van Annette Fienieg.’ (Friesch Dagblad, oktober 2008)

Bewerkingen
Ik schrijf ze op Poster Plint

Verdriet is drie sokken Poster Plint

 

Prijzen
Nominatie Willem Wilminkprijs, beste kinderlied voor Binnestebuitenspelen