De liedjesatlas, Rubinstein 2015


Boek met cd met 24 liedjes van over de hele wereld, van Senegal tot Argentinië. Muziek en arrangementen Thijs Borsten, gezongen door Leine en Peer de Graaf.

 

Illustraties Annette Fienieg

Recensies
Meinderts is creatief met taal en neemt de vrijheid om soms wel en soms niet de originele teksten toe te voegen of weg te laten. (...)  Fienieg illustreert elk liedje met veel fantasie en evenveel plezier. In haar prenten verwerkt zij vaak elementen uit het land van origine. (Pluizuit)

Het aardige is dat Meinderts in zijn vertalingen van de liedjes nu en dan woorden of strofen in de originele taal heeft laten staan. Dat geeft een idee hoe de liedjes in Suriname of in Schotland klinken. Tekst en muziek gaan samen met de tekeningen van Annette Fienieg de wereld over - van de diepzeewereld in Australië naar het Zweedse bos en de felle Caribische zon. (Trouw, oktober 2015)

Bewerkingen
- De liedjesatlas, muziekvoorstelling. Peer & Stefan