Mist


Ik had al eerder willen gaan, maar toen werd mijn vader ziek, en Lucia zwanger. Het was niet moeilijk te raden wanneer het was gebeurd. We waren maar één keer met elkaar naar bed geweest.
Lucia was blij, blijer dan toen we elkaar die middag bekenden, om het maar eens Bijbels uit te drukken. Het minieme vruchtje in haar schoot dat ons kind moest worden, was precies wat ze nodig had om mij aan haar te binden.
Ik had mijn lul in mijn broek moeten houden, maar als je geil bent zit je verstand in je pik, en ik was geil die middag toen ik Lucia bezwangerd bleek te hebben. Geil en kwaad en verdrietig.
In minder dan vijf minuten, veel langer duurde het niet, had ik mezelf gekooid en het eiland op slot gedaan. De geschiedenis zou zich herhalen, een gezin zijt gij en tot een gezin zult gij wederkeren.

Uit: Mist, Hoogland & Van Klaveren, 2020 

Roman over een eilandjongen die droomt van een leven elders, worstelt met de dood van zijn vader en gefascineerd is door een vrouw die juist naar het eiland is gekomen om haar oude leven te vergeten.