Qatar

29 maart 2021 Morgen speelt het Nederlands Elftal de derde wedstrijd in de voorronde van het WK-voetbal in Qatar. Eerder speelde het tegen Turkije en Letland. Bij aanvang van de laatste wedstrijd gaven onze jongens een statement af. Ik had verwacht dat ze met een rouwband zouden spelen, het werd een zwart T-shirt met de tekst Football supports change.

Wim Daniels (schrijver, spreker, acteur en fietser) vindt dat Nederland niet in Qatar zou moeten spelen, en kijkt om die reden principieel ook niet naar de wedstrijden op de weg ernaar toe. Hem was het statement wel ter ore gekomen. Hij twitterde:
'Football supports change'. Dat klinkt net zo heftig als Kellogg's Cornflakes.

Van mij mag het WK-voetbal in Qatar doorgaan, op voorwaarde dat de openingswedstrijd verplaatst wordt naar Allerzielen (2 november), en dat voorafgaand aan elke wedstrijd er voor alle ruim 6500 arbeiders die bij de bouw van de stadions in Qatar zijn omgekomen een minuut stilte wordt gehouden, waarbij hun foto levensgroot geprojecteerd wordt op de tv-schermen in het stadion, met vermelding van hun naam en de leeftijd waarop ze zich hebben doodgewerkt, ter meerdere eer en glorie van de oliesjeiks van Qatar.