Stork, de eerste recensies


Stork, het postcoronaprentenboek van Annette Fienieg en mij, ligt inmiddels ruim een maand in de winkel en de eerste recensies zijn verschenen.
Bas Maliepaard beet in Trouw van 15 mei het spits af: 'Geestig prentenboek over de babyboom na de lockdown.'
Toin Duijx in Friesch Dagblad van 5 juni schreef: 'Het schitterende, goed gestructureerde verhaal met een tekst die zich heerlijk laat voorlezen, gaat vergezeld van even humoristische, sfeervolle en vaak ontroerende illustraties die het verhaal een extra dimensie geven (...) Elke illustratie laat veel details zien en dat levert urenlang kijkplezier op.'
Op dezelfde dag gaf Hanneke van den Berg in de Gooi- en Eemlander het boek vier van de vijf sterren: 'Als je midden in zoiets bizars en gevaarlijks als een pandemie een buitengewoon fijn verhaal voor kinderen kunt maken, dan ben je een hele goede schrijver. (...) Illustrator Annette Fienieg heeft zichzelf in Stork overtroffen. Alle verborgen en duidelijke grapjes laten zowel kinderen als volwassenen op iedere pagina glimlachen. Hoe treffend Willem- Alexander is getekend, hoe het angstige oude mannetje is neergezet, hoe vermoeid de moeder met veel kinderen kijkt. Geweldig.'