Stapelbedbroers, Hoogland & Van Klaveren 2021


Historische jeugdroman over de stapelbedbroers Henk en Rocco, die zich afspeelt in 1969, het jaar van de maanlanding.  Henk houd van lezen en leren, Rocco is gek op voetbal. Langzaam groeien de broers uit elkaar tot Rocco een ernstig ongeluk krijgt.
Een verhaal over twee broers die opgroeien in een volksbuurt, in warm arbeidersgezin, verteld door Henk, de oudste van de twee. Hij wil hogerop, maar kan dat wel, een kwartje worden, als je voor een dubbeltje geboren bent?

- Recensies:
Een nostalgisch tijdsdocument en een liefdevolle ode aan een broertjesband.
(Joukje Akveld, Het Parool, 9 oktober 2021) 
 
Meinderts' taal staat meteen al in de eerste zin in de fik. (...) Waren alle historische kinderboeken maar zo onderhoudend.
(Pjotr van Lenteren, De Volkskrant, 16 oktober 2021)