Brief aan Vladimir


Utrecht
23 september 2022

Vladimir,

Ik schreef je eerder een brief waarin ik je aanbood met de duplo van mijn kleindochter te mogen spelen, je hebt er niet op gereageerd. Had ik ook niet had verwacht, toch schrijf ik je nu opnieuw. Ik heb namelijk een tip voor je, een gratis advies om een einde te maken aan dat onzalige avontuur waarin je je begin dit jaar hebt gestort, een oorlog die je never nooit gaat winnen, dat weet jij net zo goed als ik. Je moet ermee stoppen, maar hoe?
De eerste aanzet heb je zelf al gegeven, door het uitschrijven van dat rare referendum. Laat de wereld verbaasd staan en maak bekend dat de meerderheid heeft gestemd tégen annexatie, waarna jij in een tv-toespraak, democratisch als je bent, verklaart de uitslag te zullen respecteren, je soldaten terugtrekt en Oekraïne in vrede achterlaat.
Ik wist dat ik op je kon rekenen, Vlad.

 

Koos

PS: Maak je wel je excuses voor het leed dat je de Oekraïners hebt berokkend en voor de puinhoop die hebt achtergelaten?