Gi-ga-groen!


De Kinderboekenweek 2022 is voorbij (ophouden dus met lezen van kinderboeken, volgend jaar zijn jullie de eersten) en ik heb zeggen en schrijven één schoolbezoek afgelegd, op de Koos Meindertsschool in Loosduinen, die ik elk jaar traditiegetrouw aandoe, op de openingsdag. Dat is wel het minste wat ik voor ‘mijn’ school mag doen.
Verder heb ik dit jaar niet een uitnodiging ontvangen, noch van een bibliotheek, noch van een boekhandel en ook niet rechtstreeks van een school. Ik vond het niet erg, maar wel vreemd. Kwam het omdat ik na het bekend worden van het thema (Gi-ga-groen, hou es op met die vreselijke ti- ta- thema’s) niet meteen een plantaardig verantwoord boekje in mekaar heb geflanst? Wie zal het zeggen. Wie weet heeft het ook te maken met Stapelbedbroers, mijn meest recente niet geheel politiek correcte kinderboek? (Lees dat boek, nieuwe woorden leren!) Zou ook nog kunnen. Nogmaals, wie het weet mag het zeggen.
Bovenstaande is niet helemaal waar, ik kreeg op de valreep van juf C. van een kleinschalige kinderopvang in Den Haag per mail een uitnodiging: ‘Nu is er binnenkort (5 okt t 16 okt) Kinderboekenweek en het Thema is Gi-Ga-Groen. Dat is gebaseerd op de natuur en dieren. Nu komen er de hele week in de ochtend mama's & papa's dit boek voorlezen. Wij zouden die week graag willen afsluiten met een Bekende Hagenaar/Hagenees die het boek (welk boek?)  nog 1 keer wil voorlezen.’
Ik heb vriendelijk bedankt voor de eer, ik ben wel goed, maar niet gek, en heb juf C. aangeraden een bi- ba- boswachter uit te nodigen.
Niks meer van gehoord.