Een zee van papier, Ploegsma 2023


Klein prentenboek over Otis die op een dag geen boek omhoog takelt uit de verhalenput bij zijn huis, maar een meisje: Charlie. Zij neemt hem mee op avontuur. Ze maken een ballonvaart, dalen af in een lettermijn en vissen woorden op uit een woordenwaterval, tot ze in een vuurtoren een schrijver ontmoeten, starend naar een leeg val papier.

Met bijzondere illustraties van papierkunstenaar Sietse Muis.

 

Recensies: 

Een zee van papier is kleinood voor fijnproevers, een fijngevoelige ode aan de kracht van verhalen. (...)
De kunstwerkjes van papierkunstenaar Sietse Muis fascineren van begin tot einde, zowel door de verbazingwekkende composities als door de goed gekozen camerastandpunten, het in- en uitzoomen en het spel met licht en donker.
(Jan van Coillie, Lees-Wijzer, 2 november 2023) 

Dit prachtige boek is een ode aan de schoonheid van boeken, en aan de avonturen die je kunt beleven door te lezen. (Boeken over boeken, november 2023)


(…) een in poëtische cadans geschreven verhaal waardoor je met een rust in je stem begint voor te lezen. Of je valt een moment stil om een beeld gevangen in papier in detail te bekijken. De woorden in het verhaal van Koos Meinderts zijn even zorgvuldig gekozen als de boeken bij de papierkunstwerken van Sietse Muis.
(Mireille Bregman in Lezersgoud, november 2023 

 

Een bijzondere samenwerking tussen kunstenaar Sietse Muis en de bekende kinderboekenschrijver Koos Meinderts. De papierknipkunst spat van de pagina’s, omdat de achtergrond diepzwart is. Het zijn het stuk voor stuk kunstwerkjes om naar te kijken. Maar de tekst van Meinderts mag er ook zeker zijn. Hij voegt iets toe, een laag van poëzie en avontuur.
(Maaike de Vries in Wijs met Taal, november 2023)

 

 

Een avontuurlijk verhaal vol fantasie als een warme ode aan het medium boek, de schoonheid ervan en de vele verhalen die ze je vertellen. (Pluizuit, december 2023)