Reikhalzen


In het katern Boeken & Wetenschap van De Volkskrant van zaterdag 6 januari laat de redactie weten op welke boeken in 2024 zij zich verheugt.
Pjotr van Lenteren kijkt reikhalzend uit naar o.a. De grote vloed van Sjoerd Kuyper, ik reikhals mee.
Waar het mijn eigen boeken betreft kijk ik vooral uit naar De wonderlijke wereldreis van Zebedeus, de gewijzigde, ingekorte, uitgebreide, verbeterde en opnieuw geïllustreerde versie van het bijna gelijknamige boek uit 1993, mede mogelijk gemaakt door de goede verkoop van het vorig jaar verschenen Zebedeus en het ganzenbord van Wisse. Waarvoor dank.
Ik ben niet de enige die uitkijkt naar de remake van De wonderlijke wereldreis van Zebedeus de Beer, zoals de oorspronkelijke titel luidt. Met enige regelmaat krijg ik van unverfroren Zebedeusfans de vraag of ik ze aan een exemplaar van de wereldreis kan helpen. Steeds moest ik de fans laten weten dat het boek helaas is uitverkocht en dat er vooralsnog geen plannen zijn het boek opnieuw uit te geven.
Nu vraag ik ze nog even geduld te hebben, begin april ligt De wonderlijke wereldreis van Zebedeus in de winkel, naast De grote vloed van Sjoerd Kuyper.